Leren de-escaleren

Escaleren is het uit de hand lopen van een conflict en dit kan stress veroorzaken

In de training "Leren de-escaleren" krijgt u concrete modellen die op een speelse manier worden aangeleerd. U leert een conflict te de-escaleren, waardoor stress uit escalaties voorkomen kunnen worden.

De-escaleren is een uitstekend middel om stress te voorkomen

Emotie beïnvloedt het brein

Ongeveer 96% van de mensen zijn redelijk en willen niet in een escalatie komen. Deze groep zal in contact blijven en willen ook zelf uit de escalatie komen.

Het gaat om de 3% die in meer of mindere mate weerstand bieden in een stressvolle situatie maar wel beïnvloedbaar zijn om uit de escalatie te komen.

We oefenen in deze training met deze 3%. Het overige procent is niet te de-escaleren.

In deze training gebruiken we handvatten die ook bij de Douane worden ingezet om een gestreste reiziger te de-escaleren. Handvatten die ook in ons dagelijks leven en werk te gebruiken zijn.

Training

Eerst leert de cursist het handige ezelsbruggetje VLES; een afkorting voor: Vragen stellen, Luisteren, Empathie en Samenvatten.

Verder leert de cursist wat weerstand is, hoe grenzen te stellen, wordt het verschil tussen privé en zakelijke communicatie behandeld en komt aan bod hoe emotie het brein beïnvloedt.

In het tweede deel past de deelnemer de handvatten toe door te werken met een trainingsacteur.

Hierbij wordt het VLES-model geborgd. Door middel van concrete observatie en scherpe analyses wordt de deelnemer getraind in het inzetten van de theorie om zodoende escalatie te voorkomen of een geëscaleerde situatie te de-escaleren.

Tijdsduur

De training "Leren de-escaleren" duurt 4-8 uur, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Na afloop krijgen alle deelnemers een samenvatting van de training opgestuurd.

Wilt u ook leren de-escaleren?

Wilt u weten wat deze training voor u kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie.